Desna Misao

12 ÐÐ, 2010

Хапшење Капетана

Politički život — Аутор desnamisao @ 19:14

 

Пише: Милан Дамјанац

 

 

 

 

Растужила ме је данашња вест о хапшењу Данијела Снедена, односно Драгана Васиљковића, најпознатијег под именом „Капетан Драган“. Имао сам ту част да својевремено упознам овог великог човека. Капетан Драган представља све оно што смо ми Срби могли бити, а нисмо и све оно што ћемо морати бити како бисмо преживели. Тог јутра, почетком рата, када се у Србију спустио авион из кога је изашао аустралијски грађанин Данијел Снеден, нико није знао шта да очекује. Овај сналажљив и виспрен човек, који познаје војну и обавестајну технику подигао је квалитет своје јединице на много виши ниво од осталих оперативних јединица. Имао је прву праву професионалну јединицу коју је сам створио и водио бранећи Републику Српску Крајину („Книнџе“).

Његова љубав према отаџбини, али и песми, изненадила је многе. Увек частан и примеран човек, човек који није дозвољавао никакве моралне преступе у рату, силовања и стрељања заробљених војника налази се под оптужбом за ратне злочине у Хрватској. Сви знамо какве су то оптужнице. Капетана могу да оптуже само за то што је дошао у сопствену земљу и бранио сопствени народ. То је оно што хрватска власт и жели- да представи сваког српског војника као агресора, те самим тим и злочинца.  

 

 

 

 

 

Капетан Драган познавао је модерну технологију и одлично разумео значај исте у одбрани државних интереса. Залагао се за модерну, уређену и ефикасну српску државу, са снажном и модерном војском, полицијом и тајном службом. Начин на који је водио јединицу јасно је указивао на чињеницу да је способнији од већине наших генерала.

Његова војна тактика, брзо одлучивање, нустрашивост и непоколебљивост али и прорачунатост спасле су животе многим Србима. Велики авантуриста и хуманитарац је након завршетка рата основао „Фонд Капетан Драган“ за помоћ породицама погинулих војника. Помагао је деци својих ратних другова и других Крајишника да заврше школе и факултете, запошљавао параплегичаре и уложио значајна средства како би помогао развој програма за помоћ ометенима у развоју. Улагао је у рачунаре и нову технологију још деведесетих, када су га многи због тога исмевали и залагао се да Србија оствари свој утицај преко лоби група у најјачим земљама света. Још тада је говорио о утицају интернета, медијске слике и пропаганде.  

Сматрао је да је народ Крајине издан од стране Београда и био снажан опонент владајућој структури. Због својих непомирљивих ставова стекао је много непријатеља, али га Крајишници и данас памте и са сетом помињу.

Често је својим војницима у рату покрај логорске ватре свирао на гитари и певао љубавне песме.

Овај частан човек је ухапшен а хрватско правосуђе ће га засигурно осудити на вишегодишњу казну затвора и од остатка живота му приредити пакао. Најстрашније је што ни сада, нити ћемо икада, бити у стању да му помогнемо и да му вратимо макар делић онога што је он дао нама.

Капетан Драган живи много живота. У једном, он је познати аустралијски тренер голфа. У другом, он је познати хуманитарац, доброчинитељ Срспке Православне Цркве, српског народа и деце палих другова. У трећем, он је заљубљеник у песму, море, реке, шуме, нове хоризонте и неоткривене кутке света. За нас је најбитније да је у једном од својих многобројних живота, Капетан Драган познати, прави патриота, храбар и одговоран, који је, након што је уочио неорганизованост Срба у РСК, одлучио да остане и помогне свој народ ризикујући сопствени живот и репутацију.

 

 

 

 

Често је говорио да би у случају новога рата поново дошао и бранио сопствени народ.

Браниће га и сада, пред хрватским судом. Када смо ми већ неспособни да учинимо нешто за себе и за нашег хероја, онда морамо од Капетана тражити још једну жртву.

Држи се Кеп!

 

 

 http://www.nspm.rs/komentar-dana/hapsenje-kapetana.html

 

http://www.vidovdan.org/2010-03-21-19-46-21/498-2010-05-12-22-38-57 

 

 


Коментари

 1. Шта рећи још један Србин борац
  за Србију одлази на голготу Светског глобализма , и као и до сад Србска власт уместо да штити своје Хероје она их се одриче и предаје онима за које на католичким црквама на западу пише..Спаси нас Господе Куге и Кроата..!!!

  Аутор Александар — 12 ÐÐ 2010, 19:59

 2. Нажалост Србија је јошједног правог патриоту и Србина на данашњи дан изгубила и погнула главу до земље исрамотно признала још један пораз дипломатије коју воде Србски издајници оличени у Прецеднику Борису Тадићу и његовим покорним слугама још једном је звезда петокрака на челу људи који су власт у Србији изиграла Србе овог пута жута звезда оличена у жутици званој Демократска Страннка која води Србију у тотални амбис историског пораза из којег нема повратка крајње је време да онај део достојанствене Србије подигне глас против диктатуре једоумља и издајничке маријонетске власи која је продала све што се могло продати сад је још само преостала душа Србског народа која се перфидно продаје пројектом екуменизма и они су свој посао обавили баш као што је Стипе Месић рекао кадасе распала бивша СФРЈ. А на овим нашим одродима је остало да заврше распродају Србије.Доста је било јарма Србија мора да се пробудаи баш као у песми "ВОСТАНИ СЕРБИЈЕ" и да коначно испостави рачун овим домаћим издајницима онако како је кроз историју увек чинила у одсудним тренуцима боље је живети и један дан као слободан човек и народ него сто година бити туђи слуга у неком назови миру који није својствен витешком и слободарском Србском Народу и зато браћо моја.
  СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!!!

  Аутор Ђорђе — 12 ÐÐ 2010, 20:40

 3. Ustaska emigracija u Australiji a potom i fasisti iz Evropske unije i Amerike i Hrvatske izdejstvovali su kod vrhovnog suda u Australiji da uhapssi kapetana Dragana. Prljava kampanja ZAPADA se nece stisati dok se ne unisti i poslednji Srbin. Dok se ne rasparca drzava Srbija. Na zalost Srbi su po drugi put napravili kobnu gresku. Umesto da su sravnili Zagreb sa zemljom i jednom za svagda resili srpsko pitanje, dozvolili su da Hrvati strane sluge, narod bez identiteta i morala, narod bez jeyika , pisma, i istorije sklepa drzavu uz pomo' ylikovaca sa zapada i demonskog Vatikana. Kapetan Dragan je nevin u odnosu na Mer;epa, :ermaka, Bobeka, Tudjmana on je mala beba.

  Аутор Miodrag Tomi Stublinski — 13 ÐÐ 2010, 11:04

 4. ejup u bosni, kep u hrvatskoj....velika je moc nase spoljne politike i toliko hvaljenog ministra iste....

  Аутор kakogod — 13 ÐÐ 2010, 16:54

 5. Gospode podari ovom casnom coveku snage i dostojanstva da ponese svoj preteski krst i da ga polozi podnozju nogama tvojim. Amin.

  Аутор Isokratima — 14 ÐÐ 2010, 00:09


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs