Desna Misao

Устав је јемство слободе

Politički život — Аутор desnamisao @ 01:26

 Пише: Марко Ђедовић

 

 

Овакав став садржан у наслову изнео је један од највећих правника свих времена у Србији,проф.др Коста Чавошки а Устав каже:

-Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих народа и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије,да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољасњим политичким односима

-грађани Србије доносе

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

(преамбула устава донешеног 2006)

Нашој владајућој елити Устав би требало, природно, да представља „свето писмо“. А да ли је тако? Хајде да размотримо.

Да ли се државни интереси Србије бране потписивањем тајног споразума мин.полиције Ивице Дачица са Еулексом? Подсетићу оне кратког памћења да је Еулекс производ Ахтисаријевог плана који је касније усвојен као Устав лажне, на људским органима направљене "државе" Косово. Да ли се државни интереси Србије бране мољакањем особе у лику председника Србије Бориса Тадића и министра Богдановића (који је био министар у фантомској влади "државе" Косово и који је примао плату из касе која се пунила продајом органа српског народа) за улазак у јужну српску покрајину? Да ли се државни интереси бране укидањем додатка на плате људима са КиМ (за коју одговорно тврдим да није била дупла већ увећана)? Да ли се државни интереси бране подношењем срамне резолуције са ЕУ на генералној скупштини Уједињених нација ,у којој се ни под принудом не помиње одбрана државних интереса Србије.

Ово су само неки у низу несумњиво антисрпских подухвата ове власти. Након свега већ наведеног долазимо до иницијативе за промену Устава РС.

И да видимо ко је предлаже:

-онај који се до јуче клео у Огулин и Вировитицу а сада у ЕУ

-онај који је и постојеће законе студирао до своје 60. године

-онај кога је "чудесна" светлост која допире са запада а не са истока просветлила и преобратила у "паметнијег"

Након те иницијативе у помоћ им стигоше и самопрокламовани експерти,професора психологије, оних са теткиног канабета, ето и оних који су рушили Шилерову због постојања унутрашњих камера на вилама разних кланова, али ето и Муфтије и Ризе са својим правима,жељама за државама, аутономијама, регионима.

У том новом уставу који (ако је памети) никада неће бити донешен биће места и за родитеље и родитељке и за пашалуке и за нове Уставе унутар једне државе, наћиће се ту и заштита права разних сексуланих мањина који уредно плаћају порез а "дискриминисани" су. Ту ће за све бити места сем за Србе и лојалне грађане држави Србији,неће бити места ни за грађане Србије из јужне српске покрајине, ни помена неће бити о заштити српских светиња широм Косова и Метохије, али све ће то бити упаковано и пласирано преко режимских медија који непрекидно народу испирају мозак терминима као што су: председник Косова, премијер Косова, скупштина Косова и тд. Е па господо неће моћи! Они које ви називате председницима,премијерима,посланицима су ратни злочинци и трговци органима наше браће,сестара,деце,кумова,пријатеља! Али то су особе са којима професор психологије жели да разговара?

Након свега, плашим се да размишљам о том новом Уставу знајући ко су идејни творци тога а ко ситни оперативци који тако нешто треба да спроведу у дело у Србији.Оправдано се плашим и тога да из њихових лажи о демократији само стоји жеља за комплетном влашћу и контролом над свима (а то је Србија већ једном једва преживела).Сходно свему овоме мишљења сам да им је свима место на сметлишту српске историје- и тренутној власти и њеној копији у виду опозиције!


Powered by blog.rs