Desna Misao

17 ÐÐ, 2010

Како их није срамота?

Kolumna — Аутор desnamisao @ 21:22

Пише: Милан Дамјанац

 

 

 

Питање из наслова текста поставио бих дежурним организацијама за заштиту људских права, борцима против угњетавања, који не силазе са малих екрана протеклих десет година. Упућујем га медијима, упућујем га политичарима.

На данашњи дан 2004. године извршено је етничко чишћење Срба на Космету. У тексту на сајту Б92 под насловом „Годишњица мартовског насиља“[1] могу се прочитати неке невероватне ствари. На пример, 17. марта 2004. године на Космету се десило „насиље“ иако су га званичиници НАТО окарактерисали као „етничко чишћење“. Затим, говори се о узроцима „насиља“ и о „демонстрацијама“ које су се претвориле у насиље према Србима. Узрок је троје утопљене албанске деце, што је злочин за који су окривљени Срби (и то неправедно, мада то у тексту не стоји).

У два дана, убијено је 19, а више од 900 људи је повређено. Уништено је или оштећено 35 православних цркава, а неколико хиљада Срба је напустило своје домове.

И то је злочин који носи квалификацију „насиље“, „нереди“. То све ауторима овог срамног текста није било довољно већ су на крају текста напоменули: „Истог дана када је на Косову избило насиље, у вечерњим сатима су у Београду и Нишу запаљене џамије, а у Новом Саду су демолирана стакла седишта Исламске заједнице. "[2]

Наравно, не дâ се наслутити ко је прогоњени а ко прогонитељ – једнако су окривљени. Нити би Албанци прогонили Србе да није било утопљене деце, а и да је тако, то није ништа страшно, пошто и Срби пале џамије по Србији. Дакле, обични, обострани нереди.

Како вас није срамота? Да ли је то објективно извештавање?

Док се свим силама залажете за доношење резолуције о „геноциду у Сребреници“, под изговором „чисте савести“ и „помирења“, овако извештавате о злочинима над Србима?

Претвараћемо се да сам ја „објективан“ новинар и да желим, по истом принципу, да направим објективан извештај о злочину у Сребреници. Замислимо да сам у тексту написао да се у Сребреници догодио злочин који сви остали називају геноцидом. Злочин се догодио након што су Срби испровоцирани зверствима Насера Орића и његових трупа које су по околним селима поубијали српске жене, нејач и старце, те нису чак ни домаће животиње оставили у животу. Шта би било, када бих даље напоменуо, да су након тога, Бошњаци палили српске цркве.

Шта би ми тада одговорили еврореформски медији, савест нашег друштва, сила невладиних организација које се баве људским правима свих осим Срба?

Тужилац и судија исти, окривљени одговара за оно што није починио а џелат пере крваве руке, док ми ликујемо и надамо се Европи, бољој будућности и помирењу. Џелат и жртва, руку под руку, па истом стазом у бољу будућност. Добро каже наш народ: „Ко нас је клео није дангубио“.

Што се тиче невладиних организација и владиних опозиционих парламентарних странака, они ће позивати на одбрану од великосрпске агресије и када на Космету и остатку Србије не буде било више од десет Срба.

Како их није срамота?

[1] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=17&nav_id=418235

[2] http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=03&dd=17&nav_id=418235

 

 

http://www.nspm.rs/komentar-dana/kako-ih-nije-sramota-q.html
 


Коментари

 1. Kako da ih bude sramota kada časti nemaju, bolje reći i ne znaju značenje iste. Kažeš, reolucija o Srebrenici... hmmm, pitam se, da li da počnemo da razmišljamo o tome da će raspisati i rezoluciju o Marićevića jaruzi? Ništa me više ne bi iznenadilo...

  Аутор bealiever — 18 ÐÐ 2010, 11:17

 2. Kada su u pitanju domace evro-NVO, za njih vazi ono "Ko o cemu..." Naravno da ih nije sramota, jer je u pitanju sam sljam i olos

  Аутор NC — 25 ÐÐ 2010, 14:06

 3. Здраво
  Ово је чувени кредит компаније. Ми смо ту да обезбеди кредите онима у финансијским тешкоћама. Треба кредит да плати рачуне, или ако желите да покренете посао, али немају капитал на руци? Ако вам је потребна финансијска помоћ како бисте побољшали свој бизнис или решите финансијске породичних финансијска питања. Ворри нема више, јер ми смо ту да осигура да вам помажемо да прихватите финансијску нестабилност и да ли финансијски стабилан поново. Нудимо хитне кредите за појединце и породице. Укључујући организација и индустрије. Контактирајте нас одмах за ваш кредит по каматној стопи од само 2% .иоу можете нас контактирати преко нашег е-маила (famousloans@hotmail.com)
  Молим вас, када се примењује, примењују са следећим информацијама;
  PUNO IME:
  ПОЛ:
  АГЕ:
  ЗЕМЉА:
  Број мобилног:
  КРЕДИТ Износ:
  отплате
  хвала

  John Famous
  famousloans@hotmail.com

  Аутор John Famous — 30 ÐÑ 2015, 04:27

 4. Hey there! I know this is soomewhat off topic but I waas wondering which blog
  platdorm are you using for this website? I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at alternatives
  for another platform. I would be fantastic if you could point me
  in the direction of a good platform.
  https://clients1.google.kz/url?q=https://bestwwwkratom.com
  Teresa
  Alejandro https://clients1.google.co.ke/url?q=https://kratomwwwtea.com

  Аутор Teresa — 17 ФР2021, 03:38

 5. each time i used to read smaller posts that also clear their
  motive, and that is also happening with this paragraph which I am
  reading here.
  https://sveti-matej.info/
  here https://sveti-matej.info/

  Аутор here — 25 ÐÐ 2021, 17:55


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs