Desna Misao

21 ÐÐ, 2008

Zašto se danas svet brani na Kosovu

Politički život — Аутор desnamisao @ 00:37

Пише: Стефан Драгојевић

 

"...Until, in God's good time, the New World, with all its power and might, steps forth to the rescue and the liberation of the old"

    Ovim rečima se završavao govor jednog od največih političara XX veka, Vinstona Čerčila. Кako god da je on vodio politiku prema našoj zemlji i narodу, Čerčilova politika je bila čist primer one političke veštine i umetnosti koje toliko nedostaju srpskom narodu. Cela naša istorija je bila puna burnih momenata ratova, lažnih doba mira i crnih dana okupacija i progona našeg naroda. Šta smo do danas naučili? Bukvalno ništa. Posle teških stradanja tokom prvog svetskog rata, stvaranja jedne države koja se pretvorila u tamnicu srpskog naroda i dolazak crvenih anti-srba na vlast, srpski narod je još uvek nalazi na raskrsnici odluka i vizija budućnosti. Nažalost nijedna naša odluka nije bila dugog veka, nikada nismo analizirali šta sve mogu da prouzrokuju naše odluke. Nažalost, naši preci nisu nikada gledali dalje od svojih generacija, zato naše generacije danas plaćaju težak danak odluka koje su donošene u prošlosti.

Da li je kraljevina Jugoslavija mogla da se spasi? Mogla je. Da li je mogao srpski narod da se spasi? Mogao je, medjutim nakon dolaska komunista na vlast, srpskom narodu nije bilo spasa. Srpski kao i jugoslovenski komunisti su nesvesno vodili politiku diktiranu od strane kominterne o uništavanju neke imaginarne velikosrpske hegemonije, što je prouzrokovalo teška vremena za srpski narod, još teža nego ona vremena kad su Srbi bili pod Turcima. Po prvi put neko je uspeo da razjedini jedan narod, i da u roku od nekoliko decenija stvori, od jednog od najstarijih naroda u Evropi, nove nacije sa falsifikovanim istorijskim pasošem.

* * *

Po direktivama kominterme o razbijanju Srbije, Vojvodina je trebala da se pripoji Mađarskoj, Vardar(FYROM) Bugarskoj, Bosna nezavisna a Kosovo Albaniji.
Očigledan problem je u istorijskim granicama ovih pokrajina naročito Kosova. Da li je Kosovo ikada imalo svoje granice? Lako se može odgovoriti da nije. Kosovo je bilo jedno malo područje, baš kao i Šumadija, podeljeno u razne regione kao što su Zeta i Moravska oblast. Komunisti su vešto uspeli da stvore jednu novu pokrajinu, koja je istorijsko srce Srbije, i time imala simboličan zadatak da uništi Srbiju. Nažalost komunisti su uspeli da ostvare ono što Turci nisu uspeli, da totalno nacionalno unište jedan narod.


* * *

Danas na Kosovu se vodi bitka za spas sveta. Nije ovo uopšte naivno napisati. Jer ako se mi danas odreknemo Kosova, onda se odričemo i svih onih prava koja čine ovaj svet slobodnim, svih onih prava koji drže ovaj svet na okupu. Bila bi velika katastrofa kad bi priznali pravo sile, pravo bombi, pretnji i smrti umesto pravo međunarodnih prava i sloboda. Zato na pitanju Kosova, ne samo Srbija, nego i sam svet vodi borbu za spas sebe samog, tako da novi svet, sa svom svojom snagom i upornošču, ne sem prevideti kosovski problem, makar zbog budućih generacija. Kosovo ce biti simbol borbe pravde protiv sile oružja i pretnji, simbol pregovora protiv nasilja. Simbol pobede Istine nad Lazi.

Коментари

  1. У светом Писму је казано: Чије овце тога и планина. Међутим, шта ако неко, вековима, напада, малтретира и протерује овце из нечијег стада да би ту планину населио својим стадом? Да ли и тада важи исто правило о праву на територију? Даље, кажу да је Косово посебан случај, и није преседан. По чему би се могао дефинисати као посебан случај ја заиста незнам. Да Шиптарима можда не светле очи у мраку или шта већ? А ко зна... Можда је све ово део плана да се покрене лавина дезинтеграција у свету и стварање хаоса.

    Аутор Слободан Стоојковић — 25 ÐÑ 2010, 11:15


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs