Desna Misao

07 ÐÑ, 2009

Наш председник Борис Тадић

Politički život — Аутор desnamisao @ 19:52

Пише: Стефан Драгојевић 

”Да ли је то комета, или авион, или нешто друго?”, сећамо се да су се питали разни грађани када су гледали долазак Супермена. ”Да ли је то манекен, демагог, психолог, министар војске, не телекомуникација, председник, можда и премијер, диктатор???” то би данас рекли за појаву Бориса Тадића.
Наиме, шта је данас, био и биће Борис Тадић ретко ко може да одговори. Једино је сигурно да ће каријера дотичног, нажалост, трајати још. Дипломирани психолог, син дисидента у комунистичком времену, но ипак миљеника тоталитарног режима, имао је прилике да расте у врло угодном окружењу, за разлику од данас познатих ”ретроградних” снага који су се тада борили за онај идеал који сам наш уважени Председник квази-гарантује, а то је демократија.
Сама каријера нашег милог председника, коме сама деца желе да пишу писма љубави и опчињености увек је ишла узлазном путањом.
Борис Тадић је, уз ту још неке личности српске политичке сцене, најлепши пример најгоре врсте политичара коју је описао сам Арчибалд Рајс у својој књизи ”Чујте Срби(чувајте се себе)”. Како је дипломирани психолог постао министар телекомуникација а потом министар војске(вероватно са циљем да прогласи официре за лудаке и злочинце) на то ни најмудрији човек не би могао да одговори. Нажалост исте профитерске игре на које је славни Арчибалд Рајс указивао скоро пре један век, нису ни данас нестале.
Данас је тај психолог председник државе Србије. Изгледа да је преузео и функцију премијера. Изгледа да је он сам постао владар Србије, само Титу раван. То што је Борис Тадић и председник Демократске странке указује на однос који наш председник има према самом уставном праву и према демократији. Наиме, не постоји у свету човек који је председник свих грађана и уједно председник једне партије. Како је могуће да тај исти човек,тај исти председник буде председник партије а не оличење државе и народа??? Или је он и посебни председник 20% грађана Србије који гласају за ДС? На то би само Тадић могао да одговори, уколико би неко уопште желео да чује одговор. А тек обећања!
Није чудно да политичари не говоре истину, али ако је неко обмањивач пар екселанс то је онда уважени Борис Тадић. Од обећаних 200.000 нових радних места, изгледа да ће 200.000 људи остати без посла; од европских интеграција које је требао да спроведе изгледа да је претпрошла влада у којој су доминантне биле оне партије које се данас називају "ретроградним снагама" једина заиста довела Србију што ближе ЕУ, а уместо да млади и образовање буду нада ове земље, изгледа да су они сами оптерећење за ову државу (ал’ ипак Борис жели да му деца пишу, као што је волео његов учитељ Броз). Да ствар буде још гора успео је створи од премијера робота који личи на Деда Мраза са циљем да напише дневни ред за седнице владе. Замислите- премијер је постао редар! Очигледно да само у Србији може да се деси да председник изјави да УСТАВ није СВЕТИЊА(шта би данас рекли највиши политички и правни мислиоци свих времена) и да критикује једног члана владе(министра спољних послова)! Борис Тадић је постао нови апсолутни владар, једини у Европи! А тек што је љубоморан на остале поданике његове партије; нема потребе ни коментарисати (јадан Вук Јеремић и Бојан Пајтић). Па шта ће деца да мисле о теби Борисе? Лош пример за њих?

Нажалост то је реалност која се данас дешава у земљи Србији... Шта нам остаје да урадимо?

Да се боримо, са свим снагама, на свим пољима разума и слободе, зато што је Србима диктатура увек дошла главе, једноумље је увек кварило дух народа који је успео са вером у слободу да уништи и највеће силе које су се бориле против Србије, и само са том истом вером можемо да победимо још једног диктатора.

Нек остане после Тита, Тито, зато што после Тита више диктатора нисмо имали.
Спречимо после Тита, Бориса, зато што је демократија оно што је нас Србе увек чинило слободним и правдољубивим народом.


Коментари

  1. Od kada se vi fasisti bojite za demokratiju i zalazete za nju??? Eh, svasta se ovde moze procitati...

    Аутор Lola — 08 ÐÑ 2009, 00:23

  2. Mi se borimo za demokratiju a ne bojimo se za razliku od nekih koji je koriste kao masku za svoje namere. No, pretpostavljam da imas neki tvoj sam vid znacenja fasizma, i ako vec optuzujes nekoga da propagira jednu totalitarnu idoelogiju, a to niko ne radi, zeleo bi da vidim argumente zasto smo mi fasisti. No ocigledno opet se stvara kult licnosti koji se sasvim protiv evropskih vrednosti, ako jedna osoba moze da bude iznad zakona, onda taj zakona ne bi trebalo da postoji ili tek iznad ustava jer ustav i zakon su jemstvo slobode.

    Аутор Stefan Dragojevic — 09 ÐÑ 2009, 16:06


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs