Desna Misao

31 ÐÐ, 2009

Historia magistra vitae est!

Politički život — Аутор desnamisao @ 16:57

Пише: Стефан Драгојевић

 

 

 

Добро јутро грађани Србије! И овог јутра ће ваш државни јавни сервис да вас обавести о најновијим дешавањима у земљи! Влада Србије, наша велика демократска влада на челу са Врховним вождом Његовом Председничком Екселенцијом Борисом Тадићем и Севастократором Млађаном Динкићем I је прва у Европи успела да снизи незапосленост на 0.001% и одговорила је на захтев за зајам НР Кине од 100.000.000 долара. За остале вести, видимо се у 12.00, ваш објективни јавни сервис ваше ЕВРОПСКЕ србије!

Данас је наше народно представништво успело да поништи поредак створен 5. октобра у Србији, успело је са пуно успеха да поништи све жртве које је овај народ поднео током бурне историје XX века. А ко је крив за ово што се данас дешава? Нешто је у овој држави погрешно и болесно, вероватно и да је сам Виљем Шекспир био жив данас, уместо државе Данске узео би државу Србију за пример о болештини једне државе. И опет понављам, ко је крив за све ово? Сигурно није прекривени демократа наш председник републике Борис Тадић, или отац закона о информисању Млађан Динкић, криви смо сами ми. Сваког јутра кад се пробудите и гледате себе у огледало видећете једног кривца за стање у овој нашој држави данас. А ко нас је навео на ово? Страх, страх и сам страх. Плашили смо се да се не врате догађаји из деведесетих година, плашили смо се нових ратова и смрти, плашили смо се беде. А ко не би? Гласали смо( иако ја нисам, као ни већина вас, али ми смо мањина у народу) против тога, у нади да ћемо добити неки лажни новац, у нади да ће нас већ једном увести у ту Европу( у којој већ и јесмо) и да ћемо живети ко Швајцарци само без рада и без утезања. Али, пак, мајстори обмане, који су данас на власти, понудили су нам дугове, медијски мрак, огранићење демократије, несигурност посла и удаљавање од ЕУ.

Опет смо као народ, пали на испиту историје! По кој пут већ! Ако смо успели да паднемо испит историје и демократије, макар смо успели да потврдимо начело понављања историје! И опет смо испали будале! Белосветске у очима историје! Веровали смо обманама југословенства и ето шта је било! Веровали смо обманама диктатуре пролетаријата и социјализма и ето шта је било! Веровали смо Слоби и ето шта је било! Веровали смо брачном пару Тадић-Динкић и ето шта нам је сада!
Шта нам једино преостаје да урадимо? Да на следећим изборима(ако и то не укину) изађемо сви заједно и кажемо не понављању историје, и да заједно положимо историјски испит народне историје, испит где ћемо престати да понављамо вечно исте грешке.

Влада НР Кине је демантовала да је затражила зајам од Републике Србије и да је дубоко увређена лажима.

Албанија слави прогрес, Србија има већу незапосленост од ње.

Адолф Хитлер, Стаљин и Тито честитали Тадићу и Динкићу улаз у кућу славних диктатора.


Historia magistra vitae est


Коментари


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs