Desna Misao

09 ÐÐ, 2010

Министар нас опет свађа са светом

Politički život — Аутор desnamisao @ 21:14

Пише: Милан Дамјанац

 

 

 

 

Добро вече. Слушате најновије вести.

Министар иностраних послова је извршио криминалан акт уперен против европске будућности ове земље и доказао да Србија није направила отклон од погубне Милошевићевске политике. Србија и дан-данас има претензије на југословенске покрајине Космет и Војводину!

Његова изјава да Срби неће изабрати ЕУ уколико то значи одустајање од Космета ражестила је све домаће безалтернативне европејце а растужила наше пријатеље у свету. Каква дрскост и безобразлук – зар после свега што су нам наши западни пријатељи учинили не желимо да се одрекнемо још неких делова државе? Каква незахвалност! Опет нас свађа са светом!

Прво нас је најавом контратужбе посвађао са Хрватском, а сада ово. Не само што је посвађао наша два братска народа него нас је сада посвађао и са остатком слободољубивог света. Недопустиво.

Зар тако да вратимо доброчинство? Какав смо ми то народ?

Ми смо народ лудака, просјака и убица, како је Кушнер назвао све оне који се распитују о трговини људских органа на Космету. То нам је човек пријатељски поручио, добронамерно, готово очински.

Након Мартија Ахтисарија и Барака Обаме, предосећам да ће следећи нобеловац бити баш Кушнер. Добиће Нобелову награду за мир. Допринео је стабилизацији балканских прилика. Главни проповедник мира је свакако његов блиски савезник, познати хуманитарац Хашим „Змија“ Тачи. Надимак су му од милоште наденули неалбанци које је овај познати хуманитарац усрећио.

Док у Тутину гине полицајац на дужности, а личне карте се издају на арапском, дотле у Београду имамо шпалир и црвени тепих за наше хероје, праве представнике народа, наше великане, наше миле посланике. Читаву фешту и свечаност плаћа њихов захвални народ.

А у „кругу двојке“ у току је бујање озлојеђености изазвано хапшењем анархиста који су, како рече њихов предводник, ухапшени због својих „прогресивних идеја“. Сва „либерална проевропска Србија“ устала је на ноге у покушају да заштити наше суграђане, познату „београдску шесторку“, млађане борце за људска права који су бацали молотовљеве коктеле на грчку амбасаду у име солидарности са ухапшеним грчким анархистом. И тако се догодило немогуће – империјалисти су заштитили млађане антиимперијалисте!

За њих имају пуно разумевање. Заблудела дечица нису знала шта чине, та немојмо их сувишно казнити. Међутим, оне ултрадесничаре и хулигане све треба похапсити и осудити на вишегодишње робије. Покојни Зоран Вујовић је, по њима, сам жртва сопствене жеље да „мучки нападне америчку амбасаду“ док су анархисти „само изражавали протест у знак солидарности“.

Главна су тема наводи да је „београдска шесторка“ злостављана у затвору, док снимак хапшења Мише Вацића, на коме се јасно види да га полицајци даве и ударају главу о ауто, званично не постоји. То је прави либерални дух!

Двоструки стандарди, лицемерје, искључивост.

Да се разумемо, свакако јесам за поштовање права у свим случајевима. Међутим, правила морају да важе једнако за све и не могу медијима једни бити милији од других.

Шта тек рећи о доношењу резолуције о злочину у Сребреници? Колико сам разумео председницу парламента, нама нико не тражи да је донесемо али би то био доказ „нашег европског опредељења“ и „отклон од злочина“. Занимљиво.

Чудно је како нико није обратио пажњу на потез Турске. Нешто не видех да су Турци признали геноцид над Јерменима (а то је, за разлику од Сребренице, несумњиво био геноцид) у име лепше будућности и чисте савести. Не, ја мислим да га управо због будућности и не признају.

Ипак мислим да је најинтересантнија вест проглашење Мила Ђукановића за протектора Европске академије наука.

Да није тужно, било би смешно.

До нових вести из европске Србије – лаку ноћ.

 

http://www.nspm.rs/komentar-dana/dobro-vece-slusate-najnovije-vesti.html 


Коментари

 1. Чему назив десна мисао када то нисте већ лева.А што се тиче министра Јеремића свак му част још само да нас разувери да то што прича и мисли онда би био прави Српски министар спољних послова.Јер шта ће нам министар који небрани земљу из које је послан и плаћен да то чини.Господа евро слинавци ако им се несвиђа Србија могу сад и у европу скинуте су визе а нама просечним Србима то нетреба ми волимо нашу Србију и овакву каква је без шминкања а ви господине Милане нађите ми једну државу на свету кроз историју која се добровољно одрекла своје територије па Енглези су због пар стотина својих грађана извршили инвазију на Фокландска острва тако да то што Шиптара има више на косову незначи ништа.А само за вашу информацију и то што Срба има тако мало је политика систематског истребљења и протеривања Срба задњих 200 година једно од највећих је спровео Тито када је забранио повратак Срба 1945 који су избегли са косова да би спасли главу од албанских фашиста а да неговоримо о томе да је дозвољавао албанцима из албаније да се насељавају на Косову што је такође променило етничку слику Косова добарр пример је Кипар па ипак уз све проблеме ушао у Европску унију.

  Аутор Ђорђе — 10 ÐÐ 2010, 08:44

 2. Прво, откуд Вам то да заступам левицу? Друго, зашто мене оптужујете да игноришем проблем Космета или да пропагирам одрицање од територије?
  Текст је био сатиричан, он је исмевао таква размишљања. Да сте више читали моје текстове знали бисте то.

  Поздрав,
  Милан Дамјанац

  Аутор Милан Дамјанац — 10 ÐÐ 2010, 14:29

 3. леле Ђорђе, па свака реч му је пуна киселог грожђа... Милан не раговара ни са леворукима :) а камо ли са "левацима"

  Милане, одличан текст као и обично!

  Аутор Иван — 10 ÐÐ 2010, 17:49


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs