Desna Misao

ČESTITKA

Kolumna — Аутор desnamisao @ 14:47

Piše: Miloš Ilić

  

 

      Ukoliko zelite duhovno okupirati neku zemlju morate joj uništiti stare vrednosti, morate pokolebati veru njenih gradjana u sopstvene bogove i sopstvenu snagu. Morate duh jedne nacije očistiti od njenih specifičnih vrednosti, njenog identiteta, morate slomiti bogove njenih praotaca. Morate potom njen duh poput balona ispuniti šarenim lažama, svaštarijama a u stvari ništarijama, morate potom pumpati balon duha jedne zajednice nesnosnom prazninom, prazninom koja boli, do bezumlja; do nesnošljivog straha a potom ako želite naciju srećnih robova dati malo igre na svoj način.

Tek tada, ukoliko ste dobro izvršili prethodne zadatke, dakle ako ste joj izvukli tlo po kojem je nekada gazila, što su njene vrednosti, kultura i njena duhovnost, tada možete nastaviti ubistvenom propagandnom mašinerijom. Njen poslednji vapaj tada morate umiriti totalnom pasivizacijom. Njen otpor, proistekao iz slobodoumnosti, slobodoljublja i zdravog razuma istom načiniti smešnom i retrogardnom. Do stupnja potpune idiotizacije njenju volju, kolektivizam i svest uništiti atomizacijom i polarizacijom, čoveka morate učiniti neprijateljem sopstvene zemlje. Njegovu solidarnost pretvoriti u smešni tradicionalizam, u nešto vulgarno i nazadno; jednostavno čovek mora da se oseca otudjeno kako od sebe samog, tako i od drugog čoveka. On se mora osloboditi bremena i zadataka koje mu daje sopstvena nacija da bi lakše mogao ispunjavati one koje mu zadaje druga, ali i sam njegov duh mora biti očišćen ili kako se to već kaže "dekontaminiran", ali uvek, tj.nikad ne možete biti sigurni.

Zato morate da je unizite, otklonite potencijalne lidere, nikako ne smete dopustiti da mediji, ti bogovi današnjice koji su u stanju da izmene prošlost, za stoosamdeset stepeni preokrenu sadašnjost i nametnu sliku budućnosti, budu nezavisni, oni moraju biti u vašim rukama. O ne, ne smete dopustiti da se uvidi masovna nezaposlenost- u horu pevajte o dvesta hiljada radnih mesta. O, ne nikako ne smete dopustiti da se na licu ukaže samilost i sažaljenje prema onima koji su ostali kako bez radnog mesta, tako i bez parčeta hleba te tako bivaju primorani da prose a takvih je svakim danom sve više, morate horski pevati o perspektivama Evropske Unije po svaku cenu. O ne, ne smete dopustiti da narod primeti koliko je ponižen i ugnjetavan, da mu se otima deo po deo teritorije, da je pitanje koliki deo države će uopšte ući, ako ikada uđe, u EU. Horski zapevajte o velikoj pobedi. Ali, šta, čini mi se da čujem jedan bas koji je (bar po ovom pitanju) započeo neku čudnu, vama stranu ariju, iskače iz tonaliteta, uh, to se ne sme dopustiti. Morate javnosti jasno reći da je on evroskeptik, da ne želi Srbiju u Evropskoj Uniiji, da nas taj bas svadja sa susedima; morate ga ućutkati, morate pozvati svoje miljenike da ga smene, jer zaboga horsko pevanje podrazumeva harmoniju.

 

 

Na svojim svemoćnim medijima, morate proglasiti zdrav razum za bezumlje; napor za odbranu teritorijalnog integriteta za ludost, ukazivanje na realne opasnosti od širenja separatizma za paranoju. Vi za protivustavno delovanje(umesto primerene reakcije policije, tužilaštva i sudstva) morate dati nekakva kisela i ne baš sasvim jasna objašnjenja ili ne, još bolje ne, nemojte reći ništa, možda vas neki argumentovani glas opozicionara ućutka pa ispadnete smešni, a nikako ne smete ispasti smešni. Vi u horu za nedostatak gasa morate optuživati bilo koju prethodnu vladu jer zašto biste dok sedite u istoj uradili išta po pitanju sanacije zatečenog stanja. Vi morate graditi, mesto toga, imaginarne mostove i metroe. Vi morate za 6km asfaltiranog puta prirediti spektakl. Ukoliko vas načelnik generalštaba javno opomene da ne postoji strategija za odbranu države vi ga morate smeniti da ne uzrujava vaš mirno zaspali narod, narod veselih robova. Vi morate umesto obrazovnih i vaspitnih emisija davati kojekakve reality show-e. Umesto podsticanja na vraćanje tradicionalnim vrednostima poput porodice, iskrenog prijateljstva i ljubavi u prvi plan morate istaći vrednosti poput sponzorstva, licemerja i poltronstva. Umesto efektivne borbe protiv porasta nasilja u vaše studije pozovite kojekave eksperte koji će nam lepo objasniti šta je to nasilje, a usput pustite još i koju scenu eksplicitnog nasilja. Umesto argumentovane borbe protiv "opozicije" morate jednima ponuditi novac a drugima funkcije te ih tako ućutkati po sistemu lepo nama-lepo vama, a sve u cilju da se ne budi narod "srećnih robova".
Dakle, veliki je zadatak pred vama, treba izgraditi potpuno nov govor, jedan novogovor. Zaista, veliki je posao pred vama. Moram reći da Vam i ja moram odati priznanje.Na tom ste putu daleko dogurali.

Na dobrom ste putu.


Powered by blog.rs