Desna Misao

04 ÐÐ, 2010

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ ТАДИЋУ

Generalna — Аутор desnamisao @ 14:54

Пише: ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ У ПРОГОНСТВУ  

 

 

 

Господине председниче,

Подсећамо Вас, да је ових дана петнаестогоишњица прогона српског народа из Републике Српске Крајине и Хрватске. Прогон је обавила војска Хрватске – кад је наша држава била под заштитом УН и с гаранцијом Србије и Црне Горе, да ће јој послати војну помоћ у случају хрватског напада.

Хрватска је, 1. маја и 4. августа 1995. године, окупирала Републику Српску Крајину, убила затечене цивиле у више српских насеља и прогнала 80% Срба. УН, Србија и Црна Гора то нису спречиле, нити су приморавале Хрватску да отклони последице свог злочина геноцида над Србима Крајишницима.
Подсећамо Вас и на чињеницу да су чланице ЕУ и НАТО-а основале сепаратистичку групу међу припадницима албанске националне мањине на Косову и Метохији, наоружале су је и усмериле на тероризам и злочине 1998. и 1999. године.

Циљ САД и Западне Европе је био да се окупира српска Аутономна Покрајина Косово и Метохија и да се тамошње рудно благо присвоји и прерађује у Немачкој, Француској, Британији, Белгији, Холандији... Зато су војне снаге НАТО извршиле агресију на Србију и Црну Гору 1999. године и на Косову и Метохији су успоставиле власт албанске националне мањине, проглашавајући ову српску покрајину државом.

Господине Председниче,

ЕУ и НАТО су учинили Србији 1999. исто што и Немачка 1941. године – и Хитлер је окупирао покрајину Косово и Метохију и укључио ју је у границе суседне Албаније. И у једном и у другом случају, агресори су смртни непријатељи Србије и српског народа (нацистичка Немачка – 1941. и Европска унија – 1999). Зато, зачуђује Ваш став, да Република Србија нема алтернативу и да мора постати чланица Европске уније – организације која је окупирала Републику Српску Крајину и уступила је Хрватској и окупирала Косово и Метохију и прогласила ову покрајину албанском државом!

Господине Председниче,

Знајте да нема председника, монарха и владе у свету – да би, у сличном случају, поступили као Ви. Замислите – да ли би:
1. чешки председник понизно молио чланство у ЕУ, да му је ЕУ окупирала Судетску област и даровала је Немачкој?
2. да ли би румунски председник понизно молио чланство у ЕУ, да му је ЕУ окупирала Трансилванију и уступила је Мађарској?
3. да ли би словачки председник понизно молио чланство у ЕУ, да му је ЕУ окупирала Јужну Словачку и уступила је Мађарској?
4. да ли би пољски председник понизно молио чланство у ЕУ, да му је ЕУ окупирала западни део Пољске и уступила га Немачкој?
5. да ли би француски председник понизно молио чланство у ЕУ, да му је ЕУ окупирала Алзас и Лорену и уступила је Немачкој?

Знајте, Америка и ЕУ ће, у погледу Косова и Метохије, поступити онако како су поступиле и у случају хрватске окупације Републике Српске Крајине – понашаће се као да се ништа није десило. Дозволиће представницима Републике Србије да, приликом дебате у Скупштини, на конференцији за новинаре и у време изборних кампања - изговарају да Србија неће никада признати „државу Косово“. Толико у престоницама Западне Европе, Бриселу и Вашингтону могу да поднесу.

Њихов колонијални програм неће бити тиме оштећен, ни преусмерен. Али, ако бисте Ви рекли да Република Србија одустаје од своје кандидатуре за чланство у ЕУ, то би оставило снажан утисак у свету и узнемирило би европске државнике у Бриселу. Јер, неоколонијалисти не сажаљевају онога који им се предајe.


Коментари


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs