Desna Misao

03 ÐÐ, 2009

Српска бајка

Kolumna — Аутор desnamisao @ 20:19
  Пише: Душан Новаковић


     

 

  

           На самом почетку, немојмо се заваравати да се некада у овој земљи живело лепо и срећно. Постојали су периоди када се живело боље и када се живело лошије, али добро се у овој земљи никада није живело. Било је доста избора од деведесете на овамо и обећавало се много тога, сећамо се сви или бар многи од нас брзих железница, еурополиса, зајма за препород, уласка у ЕУ до 2004, бољег живота, стандарда као Швајцарска, здравства, пензионог осигурања...све је то било и прошло, а од свега тога нисмо видели ништа. Зато хајде да се осврнемо макар на последње изборе када нам је обећано толико тога, а самим тим и да се подсетимо конкретних изјава неких који нашу државу данас воде (а где је воде не знају ни сами, једно је сигурно, а то је да се крава бику води, а државом да се управља).

Пре само шест месеци данашња власт обећавала нам је бољи живот, веће плате, неколико стотина хиљада нових радних места, 1000 евра најмање од продатих акција до краја 2008. године,  одбрану Косова и Метохије у саставу Србије.....много тога, а од тога? Подсетимо се само предавања једног просечног дипломираног психолога и шта је рекао студентима економије на једном од београдских приватних факултета на тему светске економске кризе. Рекао је да ће Србија профитирати од финансијског потреса у свету и економске кризе, као да Србија није део овог света и део ове Европе! Да ли је могуће да нам до јуче говоре да ми треба да уђемо у Европску Унију а данас нам говоре да је можда и добро што нисмо део ЕУ јер би криза била већа?

 

 

Овакве констатације примећује и човек који нема завршену основну школу, а камоли неко ко је ишао у још неки разред средње школе након тога. До свега овога долази услед нестручног вођења свега за шта су се данашњи властодршци ухватили, па тако: Аеродром Београд води човек који је једва завршио средњу школу, а након тога завршио курс у Лондону на тему „шадо“ економије, а данас се хвали како је Аеродром процветао, а како и не би када су таксе на београдском аеродрому највеће у Европи (то су ти ЕУ стандарди ваљда); предавања на тему светске економске кризе на Мегатренд факултету држи човек који је дипломирани психолог и објашњава будућим економистима о економском стању и кризи у свету (вероватно је и он о томе слушао од некога па је мислио да је и нешто научио); једно од најважнијих министарстава води човек који је као председник омладине своје странке пре много година добио стан од много квадрата у Београду, који иза себе има аферу с неким Нинџа корњачама са коферчетом.

 

 

 

Данашња политика, доласком оних старих опет се своди на то да се око оних главешина који се за све питају ставе глупљи и неспособнији како свог претпостављеног никада не би срушили. Сетимо се само Мирка Марјановића који је око себе имао све најнеспособније сараднике како би он изгледао као најпаметнији и најспособнији. Проблем који је пратио Мирка и неке данашње функционере јесте што су они тада, а и ови данас, знали јако мало, па самим тим сви испод њих нису знали ништа. На конкурсима се примају синови, деца, снаје, таште, рођаци...па тако данас имамо неколико генерација једне исте породице у градским и републичким властима. За сада распознајемо династије Кркобабића и Јовановића. Неки су нам чак предочили да ће се залагати за систем департизације власти а несумњиви разлог томе је сигурно тај што партија која се залаже за тако нешто нема ни чланова, а камоли кадра за било какав озбиљан посао.

Како је та департизација урађена, видимо по следећем: у систем градске и републичке власти, као и покрајинске, уведен је нови систем “фамилијаризације“ власти што је до сада незапамћено на овим нашим трусним подручјима.

Фамилијаризације власти није било ни за време Друга, а ни касније за време другова. Очигледно да су нам они који тврде да Европа нема алтернативу сервирали нешто што је ваљда у Европи уобичајена пракса.

 

 


Живети у овој земљи, дакле, захтева дозу предострожности. Пречесто смо испадали наивни и лаковерни. Пречесто су нас лагали. Стиче се утисак да имамо обичај да брзо заборављамо, те зато тако и пролазимо. Следећег пута, немојмо се поводити за медијском пропагандом коју контролише власт, већ погледајмо колика нам је држава, од чега ће сутра живети наша деца и немојмо наседати на бајке о бољем животу које пропагирају они који не умеју ништа друго но да се баве демагогијом. Немојмо да после поново испадне да је вук појео баку- и ником ништа. Другови су дошли, друговe ћемо и отерати, а све због тога да би Србија живела, јер СРБИЈА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ!

 

Живела Србија!

 


Коментари

  1. cak i som koji je izbacen iz jata somova zbog niskog koeficijenta inteligencija i pravosnaznom sudskom odlukom proglasen neuracunljivim ,vise ne vjeruje da ce vladajuca koalicija ispuniti ijedno jedino obecanje koje je dala.

    Аутор boris — 07 ÐÐ 2009, 20:58

  2. желите да продате или купите бубрег контактирајте нас на е-маил на браитхваитемемориалсх@оутлоок.цом или наша болница ВхатсАпп Хелп Деск на +2348087252267 хвала.

    Аутор BMSH — 16 ÐÑ 2016, 10:58


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs